Den som är ung
Det finns flera ungdomsmottagningar i Stockholms stad som kan hjälpa hen.
Här finns närmaste mottagning. Du kan även vända dig till Origo Resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld. Ställ din fråga här eller ring gratis under vardagar kl. 09:00-16:00 på 020-25 30 30. Du kan vara anonym, och samtalet kommer inte synas på din telefonräkning.
Den som är vuxen
Om det visar sig att din oro är befogad, kan du tipsa personen om var hen kan vända sig.
Stockholms stad har både relationsvåldsteam och Relationsvåldcentrum, som erbjuder skydd, stöd och behandling till de som blir utsatta för våld i nära relation eller hedersrelaterat våld och förtryck. De har tystnadsplikt och det är upp till varje person att bestämma vad nästa steg blir. Du hittar mer information och kontaktuppgifter här eller genom att klicka på nålarna i kartan längre ner.
Den som är äldre
Om du är orolig för att en äldre person blir utsatt för våld i nära relation kan du tipsa personen enligt informationen till vuxna.
Personen kan även ta kontakt med Äldre Direkt som hjälper personen att få kontakt med till exempel en biståndshandläggare inom äldreomsorgen. Telefon: 08-80 65 65. E-post: aldredirekt@stockholm.se. Öppettider: måndag kl. 08:00-18:00, tisdag-torsdag kl. 08:00-16:30, fredag kl. 08:00-16:00. Om en äldre person behöver stöd och hjälp utanför kontorstid kan hen ta kontakt med Stockholms Trygghetsjour, telefon: 08-508 40 700. Jouren är bemannad kvällar, nätter och helger.
Du som inte bor i Stockholm Stad
Ta kontakt med socialtjänsten i din kommun. Du hittar kontaktuppgifter på din kommuns hemsida.