Stöd och skydd hos relationsvåldsteamen

Socialtjänstens relationsvåldsteam kan erbjuda stöd och skydd till dig som blir utsatt för någon form av våld i en nära relation, samt stöd till dig som utövar våld mot vuxna närstående och vill förändra ditt beteende.

Även du som är utsatt för eller utsätter närstående för hedersrelaterat våld är välkommen att kontakta relationsvåldsteamet i den stadsdel där du bor.

Till dig som är utsatt för våld kan relationsvåldsteamet erbjuda skydd i form av skyddat boende, och samtalsstöd som kan ges individuellt eller i grupp. Visst praktiskt stöd kan också ges vid behov, till exempel hjälp med att ansöka om sekretessmarkering hos Skatteverket. Du ansöker om stödet hos relationsvåldsteamet i din stadsdel. Du kan även kontakta dem för att få information eller rådgivning utan att du behöver göra en ansökan.

Du som utsätter vuxna närstående för våld i någon form (exempelvis fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld) och vill ha stöd för att förändra ditt beteende kan få samtalsstöd individuellt eller i grupp. Du ansöker om stödet hos relationsvåldsteamet, men det är också möjligt att gå fem gånger i individuella samtal på Relationsvåldscentrum utan att först ansöka. Relationsvåldsteamet kan också ge information och rådgivning utan att du behöver göra någon ansökan.

Telefon:
08-508 153 06
Telefon (växel):
08-508 15 000
E-post:
skarpnack@​stockholm.se
Besöksadress:
Björkhagsplan 6

Skarpnäcks relationsvåldsteam
Björkhagsplan 6, Johanneshov
08-508 153 06

Telefon

08-508 153 06

ÖPPET JUST NU

Öppettider

Måndag–torsdag 08.00–16.00
Fredag 08.00–15.00